Friday, 16 March 2012

Broadcast Message : Annoying Kan ??

Assalamualaikum. Entry kali ni aku nak cakap pasal broadcast message . Bende ni dah lame . Tapi sekarang macam dah jadi habit manusia.

 

#Biasa kan dapat macam ni ?

Maaf, yg tidak bca mendapat ACCIDENT besok,, aminn ...........dan tolong baca dgn sangat teliti.seorang anak dari aceh barat, di tubuh anak itu trdpt tulisan nama Allah dan anak itupun bisa bicara dgn hewan2 apapun. Ini tanda kiamat, saya bersumpah saya akan menyebarkan ini ke 19 teman saya dlm 1 jam.. apabila saya melanggar, saya akn trkena musibah, sya akn slalu gagal dlm usaha saya, dan cita2 saya tdk akn tergapai, anda sudah bernazar...maaf ya,, saya jg korban#Sebarkan segera 

ini dapat dari fb

 
contoh aku penah dapat dalam fon

Tapi, sejauh mana kebenarannya ???
Awak,awak, cer tengok bawah nii.

 

Ustaz Azhar Idrus pun cakap jangan layan . Tak Benar.

 

(Nota kepada mereka yang slow: surat berantai takde kuasa untuk beri manfaat dan mudarat kepada manusia, siapa yang percaya maka mereka telah syirik dengan Allah, dan orang syirik boleh masuk neraka.)

" Kalau anda tidak hantar, nasib buruk akan ikut.
Kalau anda berjaya hantar, anda akan mendapat khabaran baik dalam masa 2 jam.

Annoying giler beb bende tu..

Cuba kalau kredit habis, dah tak boleh hantar tak ke macam

'Jom weh kuar, aku takboleh kuar wehh
Aku tak broadcast lagi kat 20 org, aku tak bernasib
baik keluar ni' #muka takut
Pappp, pintu tertutup dah, 
Final Destination 5, Hilang kaki o.0'
Sebab tak hantar mesej broadcast je

Haha.

Tapi ade satu mesej berantai yg betul. Yang ni je betul. Forward tau. HAHA

 

Okayy tu je . Tata~

kalau SUKA, boleh LIKE.
kalau rajin, boleh SHARE ^_<




2 comments:

GEMUKituMENARIK said...

sesuatu yang berlaku tu bukan terletak di tangan mansuia tapi ALLAH . if ALLAH kata kunfayakun . jadilah maka jadilah tak payah nak cakap nasib buruk menimpa kau lah apa lah . nasib buruk akan menimpa org yang forward mcg mcm tu sbb kena maki balik dgn org .

shazwan: said...

cik menarik : betul . setuju . takyah layan je. he he he.