Wednesday, 22 February 2012

Bajet BAGUS lah Kau ni !!

Assalamualaikum . Apa khabar semuanya ? Harap sihat2 alhamdulillah . Ini barulah dpt update . Nak BW memang susahlah . Sibuk memanjang . Haha . Sabo jelah . Hari ni entry yang aku ambil dari Fb . Cuma nak share sikit maklumat . InsyaAllah bermanfaat buat semua. 


lepas kahwin terus update status. haha

Antara situasi di Facebook atau Muka Buku ==>>




1. "Bajet ah kau ni post Islamik2".
Jawab,= "Memang, memang aku bajet nak masuk syurga. Kau bajet nak masuk belah mana?"

2. "Takyahlah nak tunjuk bagus, menyampah aku!".
Jawab,= "Aku tengah cuba nak baguskan diri sendiri sebab skrg aku rasa aku macam sampah depan Tuhan."

3. "Berdakwah konon."
Jawab,= "Bukan konon, memang aku tengah dakwah diri aku sendiri."




Smile is a language of Love...
Smile is a way to get success...
Smile is to win the hearts...
Smile improves ur personality...
Smile is infact a SUNNAH !!!...

So, keep smiling !!! :)


JAWAPAN UNTUK SOALAN CEPU CEMAS

» » BILA NAK KAWIN? « «
••► Hanya Allah S.w.t tahu masa yang
terbaik untuk saya kawin .
» » DAH BERPUNYA? « «
••► Ya , Kerana setiap orang telah
ditetapkan jodoh masing-masing .
» » DENGAN SIAPA? « «
••► Nanti Allah S.w.t akan perkenalkan
kepada saya .
» » BILA? « «
••► Bila kami dah dipertemukan .
InsyaAllah jemput la datang ke
walimatul urus saya nanti .
→ Janganlah selalu bertanya bila orang
tu nak kawen kerana semua rahsia itu
terletak di TANGAN ALLAH SWT . Sampai
masa Allah S.w.t akan
membongkarkannya . InsyaAllah :-)

@_~


Dia : tak panas ke pakai tudung labuh2 ?
Saya : nak panas dunia ke panas akhirat ? panas akhirat berganda2 tau panas dia ..
Dia : ____________________


antara Post Islamik di Facebook .


4. "Bukannya best pun status tu. Poyo ah!"
Jawab,= "Memang tak best sebab aku bukannya nak jual buku. Aku update status jak pun. Biar poyo skrg, jgn poyo depan Tuhan di akhirat depan."

5. "Aku block je la kau ni."
Jawab,= "Alhamdulillah, jika itu yg terbaik utk iman kau."
---------
Dan tidak lah aku menulis, melainkan kerana aku mencari ampunan Tuhanku yang Maha Luas.
Wa astaghfirullah wa atubu ilaik...




jom kita saling beringat


Nampak kan ? Pada pendapat aku , tak salah kan nak post status Islamik dekat fb . Di samping kita mengingatkan diri sendiri, kita ingatkan orang lain jugak . Kan bagus tu . Dapat pahala lagi . Kita ni pun bukan perfect sangat . Tapi sedikit demi sedikit, kita boleh berusaha ke arah yang lebih baik ? Betul tak ? 


*Sape setuju, angkat kaki . hikhok




Sebelum tu, cube tengok video ni . Bertajuk Cinta Muka Buku Versi Islamic Version . Style habis.
kalah Najwa Latif. Hehe






Tu je kodd. Thanks sudi baca entry pendek aku ni. Assalamualaikum.

6 comments:

Zamani said...

bagus nyer jawapan.. terbaik~!

are_lin@yu said...

entry yg sngt bagus...saya suka...;-)

NaTashA pUtErY said...

smart...

ranjan said...

A very well-written post. I read and liked the post and have also bookmarked you. All the best for future endeavors
IT Company India

Putry said...

nice entry....

jom singgah sini

http://luahanhatiseoarangperempuan.blogspot.com/2012/02/kusangka-hari-ni-ahad-tapiii-errr.html

shazwan: said...

zamani : kan ? haha tau xpe xD

are_lin@yu : hehe . thanks

natasha : thanks

ranjan : thanks . u tOO

putry : thanks . akan disinggah :D