Tuesday, 15 November 2011

Facebook Tak Lindungi Maklumat Peribadi ?

Assalamualaikum semua. 


semalam ana terbaca dekat paper atau surat khabar la. ana terbaca pasal tajuk di atas. katanya,


pljr undang2 Austria, Mark Schrems nak test la tahap kemampuan fb ni simpan maklumat peribadi penggunanya.


last2, dia jumpe 1,222 halaman yang ada maklumat peribadi dia dekat fb termasuk gambar dan mesej yg telah dipadam.


dia juga mndakwa maklumat peribadi pengguna fb mudah dicari oleh seiapa pun.


bahaya kan kalau maklumat peribadi kita orang lain tahu ?





2 comments:

~jeny said...

uik? dia cari kat mana. nak try cari gak la. huhu :)

shazwan: said...

xthu la jeny. try la search je kat tenet. mana tau kot2 jumpe ke hehe