Tuesday, 29 November 2011

Cara Lain Nak Sihat Selain Dari Makan Ubat : Reiki

Assalamualaikum rakan2 bloggers dan reader2. 

Harap korang baik2 saja la. Aku okayy je kt sini. Hehe. Dalam entry kali ni aku nak share dengan korang pasal Reiki. Korang tahu apa tu Reiki? Mesti ada yg tahu kan dan tak kurang juga yg tak tau kan. Dekat entry kali ni ade story pasal Reiki.

First of all, Reiki ni lebih kurang macam Yoga dan Tai Chi. Ha ! Sekarang dan boleh gambarkan dah  macam mana rupa Reiki tu kan ?

Reiki lebih kepada spiritual individu

Reiki ni telah dimajukan oleh Mikao Usui pd 1922 setelah berpuasa dan bermeditasi selama tiga minggu di Gunung Kurama, Jepun.

Sekarang aku terus kepada kebaikan2 Reiki :

1.        Tiada side effects jika dilakukan.
2.        Boleh balance emosi kita dan kita dapat mengawal pemikiran kita kerana amalan Reiki ini menenangkan jiwa.
3.        Reiki tidak mengambil masa yg lama bahkan tidak mengambil lebih dr 15 minit. Namun ada yg mengambil masa yg lama bergantung kepada tahap yang dilakukan.
4.        Tidak perlu pakaian yang spesifik atau apa2 alatan.
5.        Boleh enjoy sambil relax dan tidak kurang juga boleh hilangkan stres.
6.        Reiki ni natural dan drug-free.
7.        Senang dipelajari tanpa kira umur dan pengalaman.
8.        Boleh diamalkan di mana2 dan bila2 masa.
9.        Menguatkan fizikal, mental, emosi, dan spiritual (dalaman diri kita)

nak baca lagi ? klik SINI
Kat sini ada cara2 amalan reiki > Segalanya tentang Reiki

bljr reiki tidak jd masalah bg sesiapa pun juga. yg penting energynya tidak mengandungi elemen2 makhluk lain kerana sbb stp gelombang energy memberi fikiran dan perasaan tertentu kpd pengamal. alam ghaib sgt misteri, byk lagi yg kita perlu pelajari :) '

Segala yang baik itu datangnye dpd Allah dan kepadanye jualah kita akan kembali. Wallahualam.


4 comments:

Hanis Nizam said...

Info menarik ni (:

shazwan: said...

hanis : tahu xpe. boleh diamalkan meyh. hehe

CekbOlat-bOlat said...

cekbolat rela buad skipping..
@_@

cik asam jeruk said...

ooo baru tau ade reiki ni hehe