Tuesday, 11 October 2011

hantu ?? memey ar..

assalamualaikum n selamat sejahtera readers . apa khabar semua ? amacam ? ada baik ke ? harap kamu semua baik-baik okayy ? saya pon sihat alhamdulillah.



setahun lepas, waktu saya f0m 5, ada satu cerita aneh yang berlaku pada diri saya. x tahulah nak cakap pe bende alah yang aneh tu. cerita nye mcm ni :


macam ni cite dia. dulu, b4 aku nak pegi prep malam, dlm kol 9, aku balik blok asrama aku kejap nak amik barang lepas solat isyak. aku tingkat atas. lepas da siap, aku turun la bawah nak pegi prep ngan member2 aku. tetibe je, perut aku lapar. rasa macam nak makan nasi goreng kafe mrsm aku tu. aku jumpe la junior aku. TEXAS (bukan nama sebenar) orang panggil dia.
texas (gambar hiasan)
 ntah kenapa orang panggil dia mcm tu. aku pun tak tahu. dalam bilik dia, semua roomate dia ada. semua nga bersiap nak pegi prep. aku pun pegi dekat TEXAS dan pesan dekat dia
 " TEXAS, kau tolong aku boleh ?(aku ni senior yg lemah lembut. haha) kau pergi kafe malam ni pastu beli nasi goreng . lepas prep kau bagi aku" . TEXAS diam je. x cakap apa2. aku pun tak kisah lah. aku pun bagilah seringgit. dia amik je seringgit tu .dia dah biasa tolong aku. janji aku dapat nasi goreng aku malam ni.  lepas pukul 11, dah habis prep, aku balik bilik lah. nak pegi mana lagi. tunggu punya tunggu , 11 setengah, 12 , sampai pukul 1 pagi, tak datang2 jugak TEXAS ni. aku dah fed up ni. perut dah bunyi lagu Lazy Song ! aku apa lagi terus turun bilik TEXAS n jumpe lah dia. (menyusahkan aku betul. aku senior, tapi aku kene turun bilik junior.) haishh..aku pegi dekat dia
di manakah nasi gorengku ??




aku : texas, mana nasi aku ?
texas : nasi apa bang ?
aku : eh kau, buat2 tak tahu pulak. nasi goreng aku lah. kan aku
       suruh kau beli sebelum prep tadi.
texas : mana ada abg suruh saya. saya lepas isyak. saya tertidur
      dekat surau. x pegi prep, hehe. tengok2, lepas prep, ada 
      abg senior kejut saya kat surau suruh balik blok.
aku : aik, kau jangan main2 la. kau takkan tak balik blok kot 
      lepas isyak ?
texas : betul la. x balik. buat apa la saya nak tipu abg. kalau
      abg x caye gak, tanye la classmate saya. ade ke saya pegi
      prep malam ? xde kan.
aku : tapi,,,kalau kau x balik, sape lak yang aku suruh tadi,
      sebijik macam kau. baju melayu sama macam kau pakai 
      sekarang. aduh. habis seringgit aku. sape lak yg aku suruh 
      tadi kalau bukan kau ? hantu kot ?
texas : memey ar . 
aku : boleh jadi gak. sebab masa aku suruh 'TEXAS' tu tadi, dia 
      senyap je. kalau aku suruh kau, mesti kau cakap something 
      kan. betul la tu. bukan orang. momok kot. haha. nampaknya,
      xde rezeki aku kot nak nak makan nasi goreng malam ni. 
      sedih!! 
texas : sabar ye bang. esok kita tanye ustaz benda ape tadi tu.
aku : okayy..


sekarang da blaja dekat u, tapi tetap tak boleh lupe kejedian tu. hmm, maybe ade hikmah di sebalik semua tu.  tapi , ape TEXAS tu ?? dan dimanakah seringgit aku ??

mana kau wahai seringgitku ??




TEXAS : tak dikenal pasti identitinye
texas : junior aku yg bernyawa. betul2 wujud di mrsm terendak




sehingga berjumpa lagi. bye korang.

6 comments:

amira mustafa said...

seramnye..gila lah.

ape p0n tak b0leh# said...

amirah : btol do. chuak aku. ntah ape yg aku jumpe mlm tu xthu la. Wallahualam

snf said...

uish..biaq btol!>.
pecaye ke?
heee..
sereemm..

mohd tony saidi said...

mmm, moral: jangan suruh junior, gi beli sendiri..

Faiz Fairuz said...

Hahaha abg texas punye cite ar...skang den dah jadi senior sruh bdak beli nasi gak hahaha...

Faiz Fairuz said...

Hahaha abg texas punye cite ar...skang den dah jadi senior sruh bdak beli nasi gak hahaha...